Wat te doen bij… slotmachinepech

Het is een triest feit en een waarheid als een koe: als je slotspeler bent, dan ga je een periode meemaken waarin het lijkt dat je geluk helemaal is opgebruikt. Je kunt ineens op onverklaarbare wijze niet meer winnen. Online gokautomaten, ofwel slotspellen, zijn natuurlijk willekeurig van aard wat betekent dat je zowel de memorabele tijden gaat meemaken waarin alles meezit als de momenten waarin het gewoon echt niet lukt. Deze slechte spelreeksen kunnen ook nog eens enigszins kostbaar zijn, vooral als je nog geen goede spelgewoonte hebt ontwikkeld waardoor je ook door de moeilijke tijden heen komt zonder teveel inbreuk te hebben gemaakt op je portemonnee. Het hebben van slechte reeksen is een feit in het leven van de slots-fanaat. Wat opvalt is dat je honderd spelers kunt vragen wat zij doen in een dergelijke situatie en dat al die spelers dan een ander antwoord zouden geven. Honderd antwoorden dus op één vraag: wat zijn de efficiëntste strategieën om om te gaan met slotmachinepech en hoe gaat dit meer succes generen op de lange termijn? In dit artikel volgen de antwoorden.

Geen verlies maar een uitgave

Een boel speelrondes achter elkaar verliezen kan frustrerend en duur zijn. Begin daarom nooit aan een spel met meer geld dan je te besteden hebt (of anders gezegd: kunt verliezen). Wat je nooit moet doen is geld gebruiken dat je aan de kant hebt gelegd voor belangrijke dingen om je verlies goed te maken. Je wilt natuurlijk wel je boodschappen kunnen blijven betalen, laat staan dat je in een noodsituatie geen reserves meer hebt. Of je nu gokt op slotmachines, sportwedstrijden, poker of bingo, geef dus alleen geld uit dat je speciaal hiervoor kunt gebruiken. De kans is er bij gokken nu eenmaal altijd dat je je inzet kwijtraakt. Als dit het geval is, dan kun je simpelweg tegen jezelf zeggen dat je het inzetbedrag hebt uitgegeven in plaats van verloren. Alleen al anders tegen de situatie aankijken zorgt ervoor dat je niet uit frustratie impulsief gaat handelen. Gokken tegen geld is altijd iets wat je moet zien als iets wat je soms zal winnen en soms zal verliezen. Ga het spel met een open mindset in zodat je een houding ontwikkelt die fundamenteel is bij het verwerken van verlies.

Verminder je inzet

Veel spelers handelen uit instinct bij een slechte reeks en zetten in de hoop om het verlies te compenseren juist hoger in. Op deze manier ga je je verliezen achterna en zal het uitblijven van winst nog teleurstellender zijn. Je kunt daarom beter je inzet verminderen naar het minimum totdat de situatie verbetert. Met een inzetvermindering haal je misschien je verloren geld niet direct terug, maar je bespaart jezelf een hoop financiële ellende terwijl je jezelf uit de slechte spelreeks werkt. Als het nu echt niet meezit, neem dan even een pauze. Niemand verplicht je om verder te spelen, dus laat de slotmachines een tijdje links liggen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer in je online casino kunt inloggen; er zijn vele andere spellen waar je winkansen ook nog eens wat meer aan jouw kant liggen. Blackjack, roulette of videopoker zijn allemaal spellen waar spelers regelmatig hun geluk beproeven. Tot slot: laat geen geld op je account staan. Heb je een aanzienlijk bedrag gewonnen, incasseer dit dan zo snel mogelijk. Je geld in je wallet laten staan betekent namelijk enkel dat je gaat gokken met meer geld dan je normaalgesproken zou uitgeven. Dit geld kun je dan ook weer verliezen, terwijl je er misschien wel heel veel leuke dingen mee kan doen!