Alles wat je wilde weten over Mega Moolah

Als je fan bent van ‘slots’ (online gokkasten) dan heb je hoogstwaarschijnlijk al gehoord hoe populair progressieve slots tegenwoordig zijn. Deze slots hebben een jackpot die is gekoppeld aan meerdere gokkasten en die, zoals je je wel kunt voorstellen, tot een bedrag van wel zes of zeven cijfers kan oplopen. Deze spellen trekken elk uur weer duizenden spelers aan, die allemaal hopen die ene gelukkige te zijn die de jackpot wint. Nou, daarvoor moet je zeker het geluk aan je zijde hebben want het gaat niet makkelijk worden om het bedrag gewonnen door de Britse Jon Heywood. Hij won in oktober 2015 namelijk het ongelooflijke bedrag van 13,2 miljoen pond in de jackpot van de progressieve slot Mega Moolah, aldus de officiële website MegaMoolah.com. Zijn inzet? Een mooie 25 pence. Maar hoe kan het nou dat iemand die de laagst mogelijke inzet kiest om een kansje te wagen aan de online gokautomaat de progressieve jackpot wint, maar dat iemand die al veel langer speelt en veel meer geld heeft uitgegeven nooit zulk geluk heeft gehad?

Hoe werken progressieve slots?

Progressieve slotspellen kunnen verwarrend zijn omdat er geen harde regels over zijn vastgesteld. Wat vast staat is dat voor elke inzet die een speler plaatst een klein percentage wordt toegevoegd aan de jackpot, waardoor deze spel na spel weer groter wordt. Eén gelukkige speler laat het spel vervolgens stoppen op vooraf bepaalde achtereenvolgende combinatie van symbolen – dit kan zowel in het hoofdspel als in een bonusspel zijn. Deze reeks symbolen is de sleutel tot het winnen van de progressieve jackpot die de spelers vervolgens direct kan incasseren. Dit principe lijkt in eerste instantie eenvoudig en dat is het ook, maar het verwarrende is dat elke progressieve slot weer andere regels heeft waardoor de ene speler meer kans maakt op de grote winst dan de ander. Neem bijvoorbeeld het populaire spel Major Millions: alleen spelers die het maximumbedrag van drie fiches per draai inzetten maken kans op de jackpot. Dit is overigens geen ongewone regel voor een slot en dat is ook de reden waarom zo veel spelers de ‘maximum inzet’ knop gebruiken. Aan de ene kant is deze regel eerlijk, omdat mensen die meer uitgeven per draai ook meer bijdragen aan het collectieve jackpotfonds. Aan de andere kant betekent dit dat veel fans van de slotmachines het idee krijgen dat zij alleen maar mee mogen doen met spellen als Major Millions als zij maximaal inzetten voor een kleine kans op de winst.

Waarom Mega Moolah anders is

Hoe werkt het jackpotsysteem van Mega Moolah nu? Bij Mega Moolah telt elke draai die je maakt in elke versie van het spel. Het maakt niets uit hoeveel je inzet, je kunt zomaar eens de progressieve jackpotwinnaar zijn. Het bedrag dat je inzet is namelijk direct gelinkt aan de kans die je hebt om het ‘Jackpot Wheel’ bonusspel in gang te brengen. Dat het Jackpot Wheel niet zomaar een symbool in de slot is, is de tweede reden die Mega Moolah aantrekkelijk maakt. Heb je het minimumbedrag per draai ingezet, dan heb je de helft van de kansen om het Jackpot Wheel te draaien. Zet je een volledig fiche per ronde in, dan heb je een kwart van de kansen om te winnen in handen, enzovoorts. Door dit systeem heeft iedereen dus kans op de jackpot. Zet je meer in? Dan heb je uiteraard meer kans, want je draagt meer bij aan de jackpot. De bal ligt bij jou. Mega Moolah heeft dus een goede manier gevonden om het speelveld toegankelijk te maken voor alle spelers.